Scroll

NoutăţiTINERETUL IMPLICAT ÎN ACTIVITĂȚI DE PROTECȚIE A MEDIULUI

http://mediu.arces.ro/images/galerie/vest%20-%204/aligica%20laura%20zainescu%20ARCES%20timisoara%20lugoj%20vest.jpg

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Sport este inițiatoarea proiectului național TINERETUL IMPLICAT ÎN ACTIVITĂȚI DE PROTECȚIE A MEDIULUI, cofinanțat de Ministerul Mediului și Pădurilor - Administrația Fondului pentru Mediu, prin Programul vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului.Implementarea proiectului se va realiza în perioada iulie-august 2011, prin aducerea a 1296 de tineri (8 serii a 162 de elevi și studenți) la Academia Sâmbăta – Mănăstirea Brâncoveanu din localitatea Sâmbăta de Sus, județul Brașov, pentru 4 zile. Instructorii și voluntarii ARCES vor realiza programul de educare și conștientizare.Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de educaţie ecologică a tinerei generații, prin prezentarea de informații cu privire la starea mediului și implicarea participanților în colectarea deșeurilor aflate pe spațiul public.Selecția elevilor și studenților se face, în mod public, din cele 8 euro-regiuni de dezvoltare ale României, respectiv București-Ilfov, Sud Muntenia, Sud-Est, Nord-Est, Centru, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, cu respectarea principiilor egalității de şanse și nediscriminării.Participanții vor beneficia de transport, cazare și masă, prezentări pe 6 teme specifice de protecție a mediului, activități de ecologizare ale Văii Râului Sâmbăta, excursie, materiale cu conținut educativ.

04.07.2016

Citește articolul

Am găsit Țara de Nicăieri!

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2016/06/we-found-the-Never-Land-in-the-Balkans-750x350.jpg

Țara de Nicăieri este în Balcani!

27.06.2016

Citește articolul

Noi suntem aici!

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2016/05/we-are-here-1.jpg

Noi suntem aici!Click!

26.05.2016

Citește articolul

România: Reconciliere, Unitate, Pace

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2016/05/Rom%C3%A2nia-Programul-de-Reconciliere-Na%C8%9Bional%C4%83-facebook.png

www.reconciliere.org#Reconciliere #Unitate #Pace

23.05.2016

Citește articolul

Programul de reconciliere națională

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2016/05/guvern.jpg

Președintele RomânieiParlamentul RomânieiGuvernul României

15.05.2016

Citește articolul

Fara SRL-uri în arii naturale protejate!

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2016/05/f%C4%83r%C4%83-SRLuri-in-arii-protejate-ELEFANTUL-750x350.jpg

Fără SRL-uri în arii naturale protejate #elefantulÎn cadrul actiunii civice de la Ministerul Mediului, din data de 9 mai 2016, am reluat subiectul SRL-uri în arii naturale protejate #elefantulCătre MINISTERUL MEDIULUI ȘI SCHIMBĂRILOR CLIMATICE, B-dul Libertății nr. 12, Sector 5, BucureștiPrin Ordinul ministrului mediului şi schimbărilor climatice privind aprobarea Metodologiei de atribuire a administrării şi a custodiei ariilor naturale protejate s-a oferit posibilitatea tuturor persoanelor juridice de a deveni custode/administrator.În acest fel Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice încurajează obținerea de PROFIT din activitățile de administrare/custodie a ariilor naturale protejate!Am sesizat acest lucru și nu considerăm că este normal ca o persoană juridică cu statutul de societate comercială să obțină profit în urma activităților pentru protecția și conservarea ariilor naturale protejate. Societatea comercială nu poate desfășura activități non profit și va efectua toate activitățile și demersurile necesare obținerii profitului: defrișări pentru exploatații lemnoase, pescuit necontrolat, vânat …Principalele obligații ale custodelui pentru buna gestionare a ariei protejate sunt asigurarea bugetului, măsuri de protecție, monitorizare specii și habitate, cartare, plan de management, conștientizare și informare populație. Acestea nu trebuie și nu pot să producă profit pentru un SRL. Aceste activități, studii și măsuri sunt investiții în mediu cu avantaje generale pentru societate, cetățeni și viitor în conformitate cu directivele și programele europene și naționale: POS MEDIU, Strategia de Dezvoltare Durabilă a României, Strategia Europa 2020.

10.05.2016

Citește articolul

6 ani!

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2016/04/victoria-democratiei.jpg

20 aprilie 2016: ARCES 6 ani!Victoria democraţiei!

20.04.2016

Citește articolul

România - popor solidar și făcător de pace

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2016/04/popor-solidar-și-facator-de-pace.jpg

România - popor solidar și făcător de pacewww.mediu.arces.ro

06.04.2016

Citește articolul

România Arie Protejată - 2016 - Gradina Maicii Domnului

http://www.arces.ro/img/slider/Romania_ARCES_-_mica.jpg

România Arie Protejată - 2016 - Gradina Maicii Domnului

30.03.2016

Citește articolul

ACUM ȘTIM CÂȚI SUNTEM! VICTORIA DEMOCRAȚIEI!

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2016/03/am-aflat-cati-suntem-750x350.jpg

Institutul Național de Statistică a transmis Asociației Române pentru Cultură, Educație și Sport,POPULAȚIA ROMÂNIEI DUPĂ DOMICILIU LA 1 IANUARIE 2016*Acum știm câți suntem: 22.241.718Detalii aici!

10.03.2016

Citește articolul

Susțineți activitățile ARCES!

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2016/02/DSCN2553-new-750x350.jpg

ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU CULTURĂ, EDUCAȚIE ȘI SPORT care are ca scop sensibilizarea şi implicarea societății civile şi a organismelor de decizie politică şi administrativă în asigurarea unui climat sănătos şi civilizat în societate, promovarea valorilor morale, culturale și spirituale, promovarea patrimoniului cultural-istoric, ecologizarea mediului, atragerea cetăţenilor spre practicarea sportului pentru sănătate, educaţie şi recreere. Puteți susține ARCES prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit al companiilor conform Codului Fiscal, art. 21, alin. 4, pct. p), sau prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit.Modalitatea de redirecționare este foarte simplă. După ce compania își calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, încheie un contract de sponsorizare cu ARCES, iar cheltuielile sunt deductibile neafectând profitul net al companiei.Vă mulțumim!

10.02.2016

Citește articolul

WHATSAPP IN ROMANIA – LIVE!

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2016/02/iancu-aligica-750x350.jpg

WHATSAPP IN ROMANIA – LIVE!Detalii aici!

08.02.2016

Citește articolul

Meeting feat. What’s Up at the Romanian Government – 8th February 2016

http://www.arces.ro/img/slider/RomaniaMARS2016-arces.jpg

Meeting feat. What’s Up at the Romanian Government – 8th February 2016Asociația Română pentru Cultură, Educație și Sport organizează luni, 8 februarie 2016 un miting de protest la Guvernul României, Piața Victoriei, nr. 1, sector 1, București... detalii aici!

03.02.2016

Citește articolul

Decizie etapă de încadrare PM Platforma Cotmeana

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/08/91E0-Problemele-Cet%C4%83%C8%9Bii-5-732x350.png

         ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU CULTURĂ, EDUCAȚIE ȘI SPORT  cu sediul în municipiul București, strada Știrbei Vodă, nr. 156, bloc 23 B, scara B, etaj 4, ap. 13, Sector 1, titular al ,,Planului de management al sitului Natura 2000 ROSCI0354 Platforma Cotmeana” anunță publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 18.01.2016, urmând ca planul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.        Comentariile privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul A.P.M. Argeș - municipiul Pitești, strada Egalității, nr. 50A, jud. Argeș sau în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

04.02.2016

Citește articolul

SĂ NE ÎMBRĂȚIȘĂM! #ROMANIA

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2016/01/romania-sfinx-world-750x350.jpg

„Nu ne-am luptat pentru jucării!” #AvramIancuCu privire la aspectele prezentate de #Capeti, cu siguranță managementul situației a fost defectuos. Dar și greșeala este o modalitate de învățare.Noi ne recunoaștem greșeala, aceea de nu comunica eficient cu #RomeoMoșoiu și #AntoniePopescu. Dar, de asemenea, am analizat și dorința unora de control asupra unei generații. Acum, când marea majoritate avem copii, știm mai bine că o comunicare deficitară poate duce la divergențe, iar control nu putem avea și nici nu trebuie să avem asupra propriilor copii, cu atât mai puțin asupra altora. În general, persoanele care se implică în societatea civilă sunt persoane autonome, cu idealuri. Din moment ce o astfel de persoană și-a câștigat autonomia, nu o mai poți controla, dorința ta de control va fi luată ca un abuz asupra dezvoltării propriei persoane.Din percepțiile noastre, #MarianMunteanu și #George Roncea nu au dorit în 1998 să preia controlul asupra Ligii Studenților, ci doar să ajute la formarea unei structuri naționale reale a societății civile. Implicarea lor în acea perioadă a fost strict de redactare a unor articole care să demaște un abuz. În plus, dacă ar fi dorit să preia “controlul” asupra Ligii, s-ar fi lovit de același tratament, dar nu a fost cazul.Un lucru este cert, acela că omul cât trăiește învață. Nimeni nu e perfect și atâta timp cât există motivație poți face pași pentru a ajunge la starea pe care cu toți ne-o dorim – iubirea supremă.Primul pas real este cel de iertare, apoi acela de a nu mai judeca pe ceilalți. Nu toți avem capacitatea de iubire, în sensul real al acesteia, dar putem respecta. Să începem prin a respecta trecutul, prezentul și viitorul.Propunerea noastră este simplă – să trecem peste, să privim trecutul ca o modalitate prin care noi am progresat. Să facem ceea ce trebuie în prezent și să avem ca scop atingerea idealurilor pentru care am luptat și pentru care unii și-au dat viața.Am fost mulți în Liga Studenților, oameni deosebiți, cu dorință de a fi în slujba unei comunități. Noi putem avea capacitatea – asta dacă nu ne-am erodat valorile – să aducem plus valoare societății românești!#LauraZăinescu Preşedinte #BogdanAligică Secretar General #LigaStudenților 16.01.2016Facebook: https://www.facebook.com/studentimeaDetalii aici!

21.01.2016

Citește articolul

ROMÂNIA ARIE PROTEJATĂ #BOGDANALIGICĂ

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/12/aligica-declara-romania-arie-protejata-750x350.jpg

Bogdan Aligică la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, 17 decembrie 2015:ROMÂNIA ARIE PROTEJATĂSusținem înființarea Parcului Național Văcărești sau a ariei naturale protejate Văcărești, orice formă juridică care protejează speciile și habitatele din această zonă.Stimate domnule ministru secretar de stat Viorel Traian LASCU,Felicitări pentru organizarea dezbaterii publice și trebuie menționat că am avut acces pe ușa principală a Ministerului ca la orice instituție civilizată din Europa și America.…Propunerea noastră constructivă e declararea României ca arie naturală protejată la nivel european, pentru a arăta că nouă ne pasă de România, de biodiversitate, educație, mediu, infrastructură, specii, habitate, oameni s.a.m.d.Propunem ca acest lucru să se realizeze în colaborare cu societatea civilă. Externalizarea unor servicii ale Ministerelor trebuie realizată în parteneriat cu organizațiile non-guvernamentale, prin transparență și egalitate de șanse, nu prin trafic de influență, impunere și abuz în funcție.…Ne exprimăm dorința de colaborare, împreună cu toți factorii interesați, pentru biodiversitatea României!Vă mulțumesc!Bogdan AligicăPreședinte ARCESCo-Președinte Problemele Cetății

18.12.2015

Citește articolul

Anunturi ARCES

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/03/aligica-tinerii-dunarea-albastra1-750x350.jpg

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Sport, anunță publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Olt pentru PLANUL DE MANAGEMENT AL SITULUI NATURA 2000 ROSCI0376 RÂUL OLT ÎNTRE MĂRUNȚEI ȘI TURNU MĂGURELE – planul nu necesită evaluare de mediu și nu necesită parcurgerea procedurii de evaluare adecvată, urmând să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu. Documentația care a stat la baza luării deciziei etapei de încadrare se poate consulta la sediul APM Olt, str. Ion Moroșanu, nr.3, Slatina, în zilele de luni – joi între orele 8:00 -16:30 și vineri între orele 8:00 -14:00 precum și la următoarea adresă de internet http: //apmto.anpm.ro Onservaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Olt (Fax 0249423670, e-mail office@apmot.anpm.ro) în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării în mass-media.Asociația Română pentru Cultură, Educație și Sport, anunță publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița pentru PLANUL DE MANAGEMENT AL SITULUI NATURA 2000 ROSCI0344 PĂDURILE DIN SUDUL PIEMONTULUI CÂNDEȘTI – planul nu necesită evaluare de mediu și nu necesită parcurgerea procedurii de evaluare adecvată, urmând să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu. Documentația care a stat la baza luării deciziei etapei de încadrare se poate consulta la sediul APM Dâmbovita, str. Calea Ialomiței, nr. 1, Mun. Târgoviste, jud. Dâmbovița, în zilele de luni – joi între orele 8:00 -16:30 și vineri între orele 8:00 -14:00 precum și la următoarea adresă de internet www.apmdb.anpm.ro. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Dâmbovița (Fax 0245.213.944, e-mail office@apmdb.anpm.ro) în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării în mass-media.

18.12.2015

Citește articolul

Anunț 2

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2014/05/aligica-bogdan1-750x350.jpg

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Sport având sediul în Piața Dorobanților nr. 3, sector 1, Bucureşti, titular al Planului de management al Sitului Natura 2000 ROSCI0376 Râul Olt între Mărunței și Turnu Măgurele - situat în localitățile: Beciu, Islaz, Lița, Lunca, Plopii – Slăvitești, Saelele, Segarcea – Vale, Slobozia – Mândra, Turnu Măgurele, Uda - Clocociov din județul Teleorman și Băbiciu, Cilieni, Coteana, Drăgănești – Olt, Dăneasa, Fălcoiu, Fărcașele, Giuvărăști, Gostavățu, Izbiceni, Mărunței, Osica de Sus, Rusănești, Scărișoara, Sprâncenata, Stoenești, Tia Mare din județul Olt, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de obţinere a avizului de mediu pentru planul menţionat, şi declanşarea etapei de încadrare.Prima versiune a planului poate fi consultată la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt din strada Ion Moroșanu, nr. 3, Slatina, județul Olt, de luni până vineri între orele 09:00 – 12:00.Observaţii/comentarii şi sugestii se primesc în scris la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Olt, în termen de 15 zile de la data publicării anunţului.

30.11.2015

Citește articolul

Anunț 1

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2014/05/educatie-arces-aligica-750x563.jpg

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Sport având sediul în Piața Dorobanților nr. 3, sector 1, Bucureşti, titular al Planului de management al Sitului Natura 2000 ROSCI0376 Râul Olt între Mărunței și Turnu Măgurele - situat în localitățile: Beciu, Islaz, Lița, Lunca, Plopii – Slăvitești, Saelele, Segarcea – Vale, Slobozia – Mândra, Turnu Măgurele, Uda - Clocociov din județul Teleorman și Băbiciu, Cilieni, Coteana, Drăgănești – Olt, Dăneasa, Fălcoiu, Fărcașele, Giuvărăști, Gostavățu, Izbiceni, Mărunței, Osica de Sus, Rusănești, Scărișoara, Sprâncenata, Stoenești, Tia Mare din județul Olt, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de obţinere a avizului de mediu pentru planul menţionat, şi declanşarea etapei de încadrare.Prima versiune a planului poate fi consultată la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt din strada Ion Moroșanu, nr. 3, Slatina, județul Olt, de luni până vineri între orele 09:00 – 12:00.Observaţii/comentarii şi sugestii se primesc în scris la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Olt, în termen de 18 zile de la data publicării anunţului.

27.11.2015

Citește articolul

Societate civilă fantomă la Cotroceni!

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/11/minimis-problemele-cetatii-750x350.jpg

Agenţia Română de Consultanţă solicită Preşedintelui României demiterea consilierului prezidenţial Dan-Andrei Muraru!Acesta a avut ca sarcină de serviciu organizarea consultării Preşedintelui României cu societatea civilă. Eşec total! Lipsă de transparenţă în procedura de selecţie! Lipsă de informare cu privire la persoanele selectate!Pe reţelele de socializare circulă nume pe care le regăsim între cei finanţaţi de ani de zile de către partidele politice. Nicio informare oficială.Este o ruşine pentru Administraţia Prezidenţială! Nu aşa se lucrează cu societatea civilă!Până şi participanţii spun că nu au ce căuta la Cotroceni! Adrian Despot: „nu sunt persoana potrivită, dar voi fi acolo”. sursa: Problemele Cetăţii

06.11.2015

Citește articolul

AVEM SOLUȚIA PENTRU PRIMUL MINISTRU AL ROMÂNIEI!

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/11/arces-20141-750x350.jpg

Politicienii ne-au omorât, numai geniile ne pot salva!Trăim momente istorice, dacă nu aplicăm soluția optimă pentru salvarea României, vom rămâne în aceeași mocirlă!Ne-am săturat de politică! Ne-am săturat de interese personale și de grup! Detalii aici!

05.11.2015

Citește articolul

Olanu, Galicea, Vitomirești, Topana

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/10/DSCN40551-750x563.jpg

ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU CULTURĂ, EDUCAȚIE ȘI SPORT a organizat dezbaterile următoare:26.10.2015, ora 11:00 la Primaria Olanu, județul Vâlcea;26.10.2015, ora 14:00 la Primaria Galicea, județul Vâlcea;27.10.2015, ora 12:00 la Primaria Vitomirești, județul Olt;27.10.2015, ora 15:00 la Primaria Topana, județul Olt.La aceste dezbateri au participat reprezentanți ai primăriilor, proprietari de terenuri, reprezentanți ai Gărzii de Mediu Vâlcea, Ocolului Silvic Vulturești etc și au fost abordate subiecte cum ar fi: descrierea proiectului, descrierea stării de conservare a habitatelor și speciilor, măsurile și obiectivele specifice ce vor fi incluse în planul de management, oportunități pentru dezvoltarea comunităților locale. De asemenea, le- au fost împărțite materiale publicitare: pliant, broșură, mapă, formularul standard Natura 2000 al ROSCI0354 și un chestionar pentru evaluarea impactului dezbaterilor publice.Proiectul ARCES ,,Managementul sitului Natura 2000: Platforma Cotmeana” - dezbateri publice cu privire la măsurile și obiectivele de conservare ce vor fi incluse în planul de management al sitului Natura 2000 ROSCI0354.

27.10.2015

Citește articolul

Programul dezbaterilor publice din Argeș și Vâlcea

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/10/DSCN3850-750x350.jpg

ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU CULTURĂ, EDUCAȚIE ȘI SPORT organizează dezbateri publice pentru informarea comunităților locale cu privire la măsurile și obiectivele de conservare ale sitului Natura 2000 Platforma Cotmeana care sunt incluse în Planul de management, în următoarele localități:20.10.2015, ora 11:00 la Primaria Babana, județul Argeș;20.10.2015, ora 14:00 la Primaria Cocu, județul Argeș;21.10.2015, ora 11:00 la Primaria Ciomăgeşti, județul Argeș;21.10.2015, ora 14:00 la Primaria Uda, județul Argeș;22.10.2015, ora 11:00 la Primaria Cuca, județul Argeș;22.10.2015, ora 14:00 la Primaria Morărești, județul Argeș;23.10.2015, ora 11:00 la Primaria Drăganu, județul Argeș;26.10.2015, ora 11:00 la Primaria Olanu, județul Vâlcea;26.10.2015, ora 14:00 la Primaria Galicea, județul Vâlcea;27.10.2015, ora 12:00 la Primaria Vitomirești, județul Olt;27.10.2015, ora 15:00 la Primaria Topana, județul Olt;28.10.2015, ora 12:00 la Primaria Dănicei, județul Vâlcea;28.10.2015, ora 15:00 la Primaria Stoilești, județul Vâlcea29.10.2015, ora 12:30 la Primaria Nicolae Bălcescu, județul Vâlcea29.10.2015, ora 12:30 la Primaria Milcoiu, județul Vâlcea30.10.2015, ora 11.00 la Primăria Cotmeana, județul ArgeșARCES - Contractul de finanțare nr. 141033/17.06.2013, cod SMIS-CSNR 43509, pentru Proiectul “Managementul sitului Natura 2000: Platforma Cotmeana”

20.10.2015

Citește articolul

ARCES participă la mitingul Problemele Cetății!

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/10/miting-Problemele-cetatii-la-mfe-750x350.jpg

Agenția Română de Consultanță organizează astăzi până la ora 12.00 un miting de protest la Ministerul Fondurilor Europene. Vă invităm să vedeți evenimentul pe pagina de Facebook PROBLEMELE CETĂŢII!

02.10.2015

Citește articolul

ANUNȚ DE MEDIU - Cotmeana

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/08/P%C4%83duri-de-fag-de-tip-Asperulo-Fagetum-Problemele-Cetatii-1-750x322.png

Asociația Română pentru Cultură Educație și Sport având sediul în Piața Dorobanților nr. 3, sector 1, Bucureşti, titular al Planului de management al Sitului Natura 2000 ROSCI0354 Platforma Cotmeana - situat în localitățile: Topana, Vitomirești din județul Olt, Băbana, Ciomăgești, Cocu, Cotmeana, Cuca, Drăganu, Morărești, Uda din județul Argeș și Dănicei, Galicea, Milcoiu, Nicolae Bălcescu, Olanu, Stoilești din județul Vâlcea, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de obţinere a avizului de mediu pentru planul menţionat şi declanşarea etapei de încadrare.Prima versiune a planului poate fi consultată la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeș din strada Egalității nr. 50A, Pitești, județul Argeș, de luni până vineri între orele 09:00 – 12:00.Observaţii/comentarii şi sugestii se primesc în scris la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș, în termen de 15 zile de la data publicării anunţului.

21.09.2015

Citește articolul

ANUNȚ DE MEDIU - Cândești

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/09/Problemele-Cetatii-Telesti-com-Ludesti-3.jpg

Asociația Română pentru Cultură Educație și Sport având sediul în Piața Dorobanților nr. 3, sector 1, Bucureşti, titular al Planului de management al Sitului Natura 2000 ROSCI0344 Pădurile din Sudul Piemontului Cândești - situat în localitățile: Cobia, Crângurile, Gura Foii, Hulubești, Lucieni, Ludești, Mănești, Raciu, Tătărani din județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de obţinere a avizului de mediu pentru planul menţionat şi declanşarea etapei de încadrare.Prima versiune a planului poate fi consultată la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmbovița din strada Calea Ialomiței nr. 1, Târgoviște, județul Dâmbovița, de luni până vineri între orele 09:00 – 12:00.Observaţii/comentarii şi sugestii se primesc în scris la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Dâmbovița, în termen de 15 zile de la data publicării anunţului.

21.09.2015

Citește articolul

Pădurile din Sudul Piemontului Cândești

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/09/Problemele-Cetatii-Telesti-com-Ludesti-11-750x563.jpg

Asociația Română pentru Cultură Educație și Sport având sediul în Piața Dorobanților nr. 3, sector 1, Bucureşti, titular al Planului de management al Sitului Natura 2000 ROSCI0344 Pădurile din Sudul Piemontului Cândești - situat în localitățile: Cobia, Crângurile, Gura Foii, Hulubești, Lucieni, Ludești, Mănești, Raciu, Tătărani din județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de obţinere a avizului de mediu pentru planul menţionat şi declanşarea etapei de încadrare.Prima versiune a planului poate fi consultată la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmbovița din strada Calea Ialomiței nr. 1, Târgoviște, județul Dâmbovița, de luni până vineri între orele 09:00 – 12:00.Observaţii/comentarii şi sugestii se primesc în scris la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Dâmbovița, în termen de 18 zile de la data publicării anunţului.

17.09.2015

Citește articolul

Planul de management al Sitului Platforma Cotmeana

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/05/Problemele-Cetatii-Draganu-10-750x350.jpg

Asociația Română pentru Cultură Educație și Sport având sediul în Piața Dorobanților nr. 3, sector 1, Bucureşti, titular al Planului de management al Sitului Natura 2000 ROSCI0354 Platforma Cotmeana - situat în localitățile: Topana, Vitomirești din județul Olt, Băbana, Ciomăgești, Cocu, Cotmeana, Cuca, Drăganu, Morărești, Uda din județul Argeș și Dănicei, Galicea, Milcoiu, Nicolae Bălcescu, Olanu, Stoilești din județul Vâlcea, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de obţinere a avizului de mediu pentru planul menţionat şi declanşarea etapei de încadrare.Prima versiune a planului poate fi consultată la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeș din strada Egalității nr. 50A, Pitești, județul Argeș, de luni până vineri între orele 09:00 – 12:00.Observaţii/comentarii şi sugestii se primesc în scris la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș, în termen de 18 zile de la data publicării anunţului.

17.09.2015

Citește articolul

PROTECȚIA NATURII ÎN DÂMBOVIȚA

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/09/Problemele-Cetatii-Scoala-Gimnaziala-Dragaesti-Pam%C3%AEnteni-3-750x350.jpg

ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU CULTURĂ, EDUCAȚIE ȘI SPORT a organizat în data de 16.09.2015 două prezentări și activități tematice cu privire la protecția și conservarea biodiversității sitului Natura 2000 Pădurile din Sudul Piemontului Cândești, cu elevii si cadrele didactice din județul Dâmbovița, la Şcoala Gimnazială Drăgăești-Pământeni, Măneşti și la Şcoala Gimnazială Tătărani.DETALII AICI!

16.09.2015

Citește articolul

ACTIVITĂȚI TEMATICE PRIVIND PROTECȚIA MEDIULUI

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/09/Problemele-Cetatii-Scoala-Gimnaziala-Patroaia-Vale-3-750x563.jpg

ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU CULTURĂ, EDUCAȚIE ȘI SPORT a organizat în data de 15.09.2015 două prezentări și activități tematice cu privire la protecția și conservarea biodiversității sitului Natura 2000 Pădurile din Sudul Piemontului Cândești, cu elevii si cadrele didactice din județul Dâmbovița, la Şcoala Gimnazială Pătroaia Vale, comuna Crângurile și la Şcoala Gimnazială Gura Foii.A fost descris situl Natura 2000 Pădurile din Sudul Piemontului Cândești, principalele tipuri de habitate, de specii protejate dar și principalele amenințări și presiuni ale biodiversității din zonă.La sfârșitul prezentărilor, elevii au realizat desene privind viziunea lor asupra mediului.

15.09.2015

Citește articolul

MINISTERELE DIN ROMÂNIA NU ÎNVAȚĂ DIN GREȘELI!

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/09/Problemele-cet%C4%83%C8%9Bii-1-Platforma-Cotmeana-750x350.jpg

MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE a publicat draftul Ghidului solicitantului pentru Axa prioritara 4 – Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversității, monitorizarea calității aerului și decontaminarea siturilor poluate istoric.Surpriza totală este excluderea ONG-urilor de la finanțare.Același lucru s-a întâmplat și în 2007, când Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile, în calitate de Autoritate de Management pentru AM POS Mediu a exclus inițial ONG-urile din categoria potențialilor beneficiari pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu) 2007 – 2013.Atunci, în urma realizării Evaluării Strategice de Mediu (SEA) a Programului Operaţional Sectorial de Mediu 2007 – 2013, s-a hotărât includerea ONG-urilor ca beneficiari eligibili, POS Mediu susținând că îmbunătăţește situaţia mediului în România prin:,,Unul din cele mai bune exemple ale aplicării principiului parteneriatului în elaborarea POS Mediu a fost colaborarea cu ONG-urile active în domeniul protecției naturii.”,,Axa Prioritară 4 vizează un obiectiv destul de larg ţinând cont de resursele bugetare limitate în domeniul biodiversităţii şi conservării naturii. Această prioritate nu contribuie numai la îmbunatăţirea gestionării ariilor protejate, ci şi la dezvoltarea parteneriatelor cu părţile interesate relevante. ONG- urile, de exemplu pot juca un rol important în creşterea conştientizării cu privire la protecţia mediului.”,,CSNR 2007-2013 indică niveluri scăzute în materie de conştientizare cu privire la aspectele de mediu, irosirea energiei şi un mediu natural sub-gestionat. Există foarte puţine iniţiative de conştientizare a publicului, majoritatea venind din sectorul ONG. ONG-urile au fonduri limitate, iar guvernul nu a asigurat resurse pentru astfel de activităţi. S-a subliniat includerea ONG-urilor în categoria beneficiarilor POS Mediu, în cadrul axei prioritare 4 – Sisteme adecvate de management pentru protecția naturii, pentru care co-finanțarea va fi asigurată în proporție 100% de la bugetul de stat.”,, Întrucât ONG-urile de mediu pot juca un rol foarte important în asigurarea managementului în cadrul ariilor protejate, inclusiv siturile Natura 2000, POS Mediu va încuraja implicarea acestora ca potenţiali beneficiari ai operaţiunilor finanţate prin această Axă Prioritară.”,,Comentariile făcute de publicul interesat în timpul procesului ESM sunt luate în considerare de către AM în versiunea finală a POS Mediu, iar rezultatele procesului de consultare au fost, de asemenea, făcute publice. Ca şi rezultat, capitolul privind complementaritatea a fost îmbunătăţit substanţial, iar ONG-urile au fost introduse drept potenţiali beneficiari în cadrul axei prioritare 4.”Sursă: Programul Operațional Sectorial de MEDIU 2007 – 2013 –versiunea finalăRezultatele pozitive ale includerii ONG-urilor ca beneficiari eligibilie sunt mai mult decât evidente prin analizarea Anexei ,,Stadiu implementare proiecte Axa 4” – publicată pe site-ul www.posmediu.ro, din care se poate observa că din 210 proiecte în implementare, cel puțin 106 proiecte sunt implementate de ONG-uri.Solicităm Ministerului Fondurilor Europene reintroducerea în categoria solicitanților eligibili a ONG-urilor pentru proiectele finanțate prin axa prioritară 4.Andrada RomanescuARCES

04.09.2015

Citește articolul

GUVERNUL SE RĂZBUNĂ PE ASOCIAȚIILE PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/03/2011_0619Descarcare240520110020-750x350.jpg

După ce asociațiile pentru protecția mediului au fost singurele care au ieșit în stradă împotriva deciziilor Guvernului (vezi Roșia Montană), reprezentanții acestuia au găsit soluția pentru a se răzbuna: blocarea finanțării ONG-urilor din România din fonduri nerambursabile (publice și europene).Astfel, după mai bine de un an de la organizarea unui concurs de proiecte pentru conștientizarea publicului privind protecția mediului, deși a fost publicată lista proiectelor câștigătoare, Guvernul României prin Administrația Fondului pentru Mediu decide anularea concursului de proiecte. O fi legal? Unde se deturnează banii din fondul de mediu destinat acestui domeniu? Oare nu ar trebui să se autosesizeze DNA-ul?Mai mult, în propunerea de Ghid al Solicitantului pentru Axa Prioritară 4 – „Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversității, monitorizarea calității aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric, Obiectivul Specific 4.1. „Creșterea gradului de protecție şi conservare a biodiversității prin măsuri de management adecvate şi refacerea ecosistemelor degradate”, reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene au decis excluderea calității de solicitant eligibil pentru ONG-uri! Oare de ce? Din câte știm este singurul program care nu a generat probleme semnificative pentru organismele de monitorizare, care se desfășoară fără întârzieri semnificative din partea beneficiarilor și care au un beneficiu public real.Stimați guvernanți, vă reamintim că rolul dumneavoastră este acela de a lucra în interesul cetățeanului și nu în defavoarea lui. Nu opriți finanțarea ONG-urilor de mediu, în ele încă activează puținii tineri și profesioniști care au mai rămas în România. Nu cred că v-ați propus depopularea acestei țări!!!Sursa: Laura Zăinescu Problemele Cetății

02.09.2015

Citește articolul

Update Problemele Cetății

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/themes/problemele-cetatii/img/logo-cetate.png

Update Click Problemele Cetății!

02.04.2015

Citește articolul

100 de ani de la nașterea patriahului Teoctist

http://www.patriarh.ro/Teoctist/img/90.jpg

În planul activităților specifice tineretului studios cu orientare creștină am fost ajutați și îndrumați de Părintele Arhimandrit Ioasaf Popa la organizarea congreselor naționale studențești. Două dintre ele s-au desfășurat la Palatul Patriarhiei, cu binecuvân­tarea vrednicului de fericită pomenire Teoctist Patriarhul, unde participarea atât a studenților cât și a unor personalități din viața publică a fost impresionantă.În vederea pregătirii congreselor am fost primit, împreună cu Părintele Ioasaf, de Patriarhul Teoctist în mai multe rânduri. Ulterior, în aceeași notă de respect și cinstire a Bisericii am prezentat la Palatul Patriarhiei site-ul Patriarhilor României (www.patriarh.ro), o primă formă, elaborată, de a face cunoscute pe internet Patriarhia Română și Întâistătătorii ei. De altfel, ne-am bucurat în nenumărate rânduri de binecuvântarea Preafericitului Patriarh Teoctist pentru diferitele activități ale tinerilor, Preafericirea Sa manifestând interes de fiecare dată când auzea că suntem atașați Bisericii strămoșești. Nu pot să nu insist asupra faptului că, ori de câte ori mergeam, pentru vreun sfat sau vreo îndrumare, ne primea indiferent cât ar fi fost de ocupat, iar cu prilejul unor aniversări sau ceremonii protocolare la Patriarhie, ne remarca prezența, ne împărtășea binecuvântările și dragostea Sa. Față de asemenea îndrumători, chemați deja la Domnul, închinăm un gând de cinstire și pioasă amintire ca unora ce ne-au fost părinți sufletești și călăuzitori duhovnicești.

07.02.2015

Citește articolul

196 de ani de la nașterea cărturarului Aron Pumnul, profesor al lui Mihai Eminescu

http://www.arces.ro/upload/images/arces-Aron-Pumnul.png

Aron Pumnul: 27 noiembrie 1818 - 12 ianuarie 1866 Cărturar, filolog, istoric literar, profesor al lui Mihai Eminescu și fruntaș al Revoluției de la 1848 din Transilvania.

27.11.2014

Citește articolul

147 de ani de la nașterea savantului Grigore Antipa

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e6/G.Antipa.jpg/640px-G.Antipa.jpg

Grigore Antipa (27 noiembrie 1867, Botoșani - 9 martie 1944, București) - naturalist, biolog darwinist, zoolog, ihtiolog, ecolog, oceanolog și profesor universitar român. În anul 1096 savantul a renovat total Muzeul Național de Istorie Naturală din București, care acum îi poartă numele.

27.11.2014

Citește articolul

102 ani de la nașterea savantului George Emil Palade

http://1.bp.blogspot.com/-3T587_zr5y0/UOVYrMf4xHI/AAAAAAAAApE/DWsRJzAkLwM/s1600/moldova12georgeemilpalade120827.jpg

George Emil Palade: 19 noiembrie 1912, Iași– 8 octombrie 2008- medic și om de știință, specialist în domeniul biologiei celulare, laureat în 1974 al premiului Nobel pentru fiziologie și medicină. În 1986 i-a fost conferită în Statele Unite National Medal of Science („Medalia Națională pentru Știință”) în biologie pentru: „descoperiri fundamentale (de pionierat) în domeniul unei serii esențiale de structuri supracomplexe, cu înaltă organizare, prezente în toate celulele vii”.

19.11.2014

Citește articolul

Emil Racoviță - 146 de ani de la naștere

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/f/f0/EmilRacovita.jpg

Emil Racoviță (15 noiembrie 1868, Iași – 17 noiembrie 1947, Cluj) - savant, explorator, speolog și biolog român, fondatorul biospeologiei (studiul faunei din subteran - peșteri și pânze freatice de apă).

15.11.2014

Citește articolul

145 de ani de la nasterea lui Nicolae Paulescu

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/Nicolae_Paulescu_-_Foto03.jpg

Nicolae Constantin Paulescu (8 noiembrie 1869, București - 19 iulie 1931, București) - om de știință român, medic și fiziolog, profesor la Facultatea de Medicină din București, a contribuit la descoperirea hormonului antidiabetic eliberat de pancreas, numit mai târziu insulină.

08.11.2014

Citește articolul

341 de ani de la nașterea domnitorului Dimitrie Cantemir

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/09/Dimitrie_Cantemir_-_Foto01.jpg/220px-Dimitrie_Cantemir_-_Foto01.jpg

Dimitrie Cantemir (26 octombrie 1673 - 21 august 1723):- domn al Moldovei în perioada martie-aprilie 1693 și 1710-1711 - mare cărturar umanist al spațiului cultural românesc, enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor- membru al Academiei de Științe din Berlin la propunerea lui Leibniz

26.10.2014

Citește articolul

Conferință ARCES la Pitești

http://www.arces.ro/upload/images/aligica-educatie-mediu.jpg

Joi, 23.10.2014, ora 10.30:Asociația Română pentru Cultură, Educație și Sport a organizat conferința de lansare a proiectului “Managementul sitului Natura 2000: Platforma Cotmeana”, la Hotelul Ramada din Calea București, nr. 31, Municipiul Pitești, județul Argeș.Prezidiul conferinței format din d-na conf. univ. dr. Ildiko IOAN - expert ARCES, d-na prof. univ. dr. Florina BRAN - specialist în relații publice ARCES, dl. Bogdan ALIGICĂ - președinte ARCES, domnișoara Diana OPRICESCU - manager ARCES, dl. Bogdan BADEA - șef serviciu OI POS MEDIU Pitești, dl. Constantin CAZACU - manager plan de managementObiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea semnificativă a stării de conservare favorabilă a Sitului Natura 2000: ROSCI0354 Platforma Cotmeana - vizând elaborarea planului de management și informarea/conştientizarea grupului ţintă cu privire la beneficiile conservării Siturilor Natura 2000. Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operațional Sectorial MEDIU - Axa prioritară 4 - Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii.- D-na conf. univ. dr. Carmen RĂDULESCU – expert ARCES- Reprezentanții OI POS MEDIU Pitești, doamnele consilier Marina MIHAI și Irina PREDA- Dl. Laurențiu CONSTANTIN – consilier APM Argeș- Consiliul Județean Vâlcea reprezentat de doamna consilier Carmen BURGHEL- Dl. Giani Cătălin VIȘAN – șef Ocolul Silvic Cotmeana- Dl. Mircea Adrian POPA – șef Ocolul Silvic Stoiceni- Dl. Sorin BALAS – șef Ocolul Silvic Pitești- Dl. Gheorghe MARIN – viceprimar comuna Băbana- Dl. Constantin PRIBOIAN – consilier comuna VitomireștiARCES mulțumește tuturor participanților!Curierul zilei Pitești: Ieri, la Piteşti, a fost lansat un proiect în acest sens Conservaţi Situl Natura 2000 - Cotmeana!

23.10.2014

Citește articolul

Ciprian Porumbescu - 161 de ani de la naștere

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/48/Ciprian_Porumbescu_-_Foto02.jpg

Ciprian Porumbescu - născut Ciprian Golembiovski (14 octombrie 1853, Șipotele Sucevei, Bucovina - 6 iunie 1883, Stupca, azi Ciprian Porumbescu, județul Suceava) - compozitor român.

14.10.2014

Citește articolul

Conferinţă ARCES la Piteşti în data de joi, 23 octombrie 2014

http://www.arces.ro/upload/images/arces-platforma-cotmeana-arges.jpg

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Sport organizează conferința de lansare a proiectului “Managementul sitului Natura 2000: Platforma Cotmeana”, la Hotelul Ramada din Calea București, nr. 31, Municipiul Pitești, județul Argeș în data de joi, 23.10.2014, orele 10:30.Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operațional Sectorial MEDIU - Axa prioritară 4 - Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii.

07.10.2014

Citește articolul

141 de ani de la naşterea lui Gheorghe Ţiţeica

http://www.arces.ro/upload/images/arces-Gheorghe_YiYeica.jpg

Gheorghe Țițeica: 4/17 octombrie 1873, Drobeta Turnu-Severin - 5 februarie 1939, București.Matematician și pedagog român, profesor la Universitatea din București și la Școala Politehnică din București, membru al Academiei Române și al mai multor academii straine.Gheorghe Țițeica s-a ocupat în special cu studiul rețelelor din spațiul cu n dimensiuni, definite printr-o ecuație a lui Laplace. Este creator al unor capitole din geometria diferențială proiectivă și afină, unde a introdus noi clase de suprafețe, curbe și rețele care îi poartă numele.Împreună cu Ion Ionescu, A. Ioachimescu și V. Cristescu, a înființat revista Gazeta matematică, iar cu G.G. Longinescu publicația Natura pentru răspândirea științelor. Cu D. Pompeiu a editat revista Mathematica.

04.10.2014

Citește articolul

142 de ani de la moartea lui Avram Iancu

http://www.arces.ro/upload/images/arces-Avram-Iancu.jpg

Avram Iancu (1824, Vidra de Sus - 10 septembrie 1872, Baia de Criș, Hunedoara) - avocat transilvănean și revoluționar român pașoptist, care a jucat un rol important în Revoluția de la 1848 dinTransilvania.A fost conducătorul de fapt al Țării Moților în anul 1849, comandând armata românilor transilvăneni, în alianță cu armata austriacă, împotriva trupelor revoluționare ungare aflate sub conducerea lui Lajos Kossuth.

10.09.2014

Citește articolul

197 de ani de la naştere - Mihail Kogălniceanu

http://www.arces.ro/upload/images/arces-Mihail-Kogalniceanu.jpg

Mihail Kogălniceanu (6 septembrie 1817, Iași - 1 iulie 1891, Paris) a fost un om politic de orientare liberală, avocat, istoric și publicist român originar din Moldova, care a devenit Prim-ministru al României la 11 octombrie 1863, după Unirea din 1859 a Principatelor Dunărene în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, și mai târziu a servit ca ministru al Afacerilor Externe sub domnia lui Carol I. A fost de mai multe ori ministru de interne în timpul domniilor lui Cuza și Carol. A fost unul dintre cei mai influenți intelectuali români ai generației sale (situându-se pe curentul moderat al liberalismului). Fiind un liberal moderat, și-a început cariera politică în calitate de colaborator al prințului Mihail Sturdza, în același timp ocupând funcția de director al Teatrului Național din Iași și a publicat multe opere împreună cu poetul Vasile Alecsandri și activistul Ion Ghica.A fost redactor șef al revistei Dacia Literară și profesor al Academiei Mihăileane. Kogălniceanu a intrat în conflict cu autoritățile din cauza discursului inaugural cu tentă romantic-naționalistă susținut în anul 1843. A fost unul dintre ideologii Revoluției de la 1848 în Moldova, fiind autorul petiției Dorințele partidei naționale din Moldova.După Războiul Crimeii, prințul Grigore Alexandru Ghica l-a însărcinat cu elaborarea unui pachet de legi pentru abolirea robiei romilor. Împreună cu Alecsandri, a editat revista unionistă Steaua Dunării, a jucat un rol important în timpul alegerilor pentru Divanurile ad-hoc, și l-a promovat cu succes pe Cuza, prietenul său pe tot parcursul vieții, la tron.Kogălniceanu a susținut prin propuneri legislative eliminarea rangurilor boierești și secularizarea averilor mănăstirești. Eforturile sale pentru reforma agrară au dus la o moțiune de cenzură, care a declanșat o criză politică care a culminat cu lovitura de stat din mai 1864, provocată de Alexandru Ioan Cuza pentru implementarea reformei. Cu toate acestea, Kogălniceanu a demisionat în 1865, în urma conflictelor cu domnitorul. După un deceniu, a pus bazele Partidului Național Liberal, dar mai înainte de a jucat un rol important în decizia României de a participa la Războiul Ruso-Turc din 1877-1878, război care a dus la recunoașterea independenței țării. În ultimii ani de viață a fost o figură politică proeminentă, președinte al Academiei Române și reprezentant al României în relațiile cu Franța

06.09.2014

Citește articolul

Nicolae Dobrin - 67 de ani de la naştere

http://www.arces.ro/upload/images/nicolae-dobrin-arces.jpg

Nicolae Dobrin (26 august 1947, Pitești - 26 octombrie 2007, Pitești), cunoscut și ca Gâscanul sau Prințul din Trivale.- unul din cei mai mari fotbaliști români, un maestru al driblingului și al fentei, un model în executarea paselor și a loviturilor libere.

26.08.2014

Citește articolul

89 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu

http://www.arces.ro/upload/images/toma-caragiu-arces.jpg

Toma Caragiu (21 august 1925, Argos Orestiko, Grecia - 4 martie 1977, București)- actor român cu activitate bogată în teatru, TV și film. 

21.08.2014

Citește articolul

George Enescu - 133 ani de la naștere - Rapsodia Română

http://www.arces.ro/upload/images/arces-george-enescu.jpg

George Enescu (19 august 1881, Liveni-Vârnav, azi George Enescu, județul Botoșani, România -  4 mai 1955, Paris, Franța) Compozitor, violonist, pedagog, pianist și dirijor. Este considerat cel mai important muzician român.George Enescu - Rapsodia Romana Nr. 1 (completa) dirijor Sergiu Celibidache

19.08.2014

Citește articolul

Traian Vuia - 142 de ani de la naștere

http://www.arces.ro/upload/images/arces-Traian-Vuia.jpg

Traian Vuia (17 august 1872, Bujoru, Caraș-Severin - 3 septembrie 1950, București, România)Mare inventator român, pionier al aviației mondiale. Pe data de 18 martie 1906 el a realizat primul zbor autopropulsat (fără catapulte sau alte mijloace exterioare) cu un aparat mai greu decât aerul.

17.08.2014

Citește articolul

360 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncoveanu și 300 de ani de la asasinarea Brâncovenilor

http://www.arces.ro/upload/images/arces-Constantin-Brancoveanu.jpg

Constantin Brâncoveanu (15/26 august 1654 - 15/26 august 1714) a fost domnul Țării Românești între anii 1688 și 1714. Mare boier, nepot al domnului Șerban Cantacuzino, el a moștenit și a sporit o avere considerabilă, care consta din proprietăți imobile și din sume de bani depuse în bănci din străinătate. În timpul în care a domnit, Țara Românească a cunoscut o lungă perioadă de pace, de înflorire culturală și de dezvoltare a vieții spirituale, în urma sa rămânând un mare număr de ctitorii religioase și un stil arhitectural eclectic ce-i poartă numele.Deși reușise să fie confirmat pe viață în domnie (1699) și reconfirmat de noul sultan în 1703, domnul a lucrat în permanență să-și asigure în străinătate un refugiu de turci, fiind conștient de precaritatea situației sale. În cele din urmă, a fost luat prin surprindere, fiind mazilit în aprilie 1714 și dus cu întreaga familie la Constantinopol, unde a fost torturat pentru a ceda turcilor toată averea sa. Constantin Brâncoveanu a fost executat pe 15 august 1714, împreună cu cei patru fii ai săi (Constantin, Ștefan, Radu și Matei) și cu sfetnicul Ianache Văcărescu. Pentru că au refuzat cu prețul morții să abjure de la credința creștină, cu toții sunt venerați de către Biserica Ortodoxă Română, care i-a canonizat sub numele de Sfinții Mucenici Brâncoveni în 1992.

15.08.2014

Citește articolul

193 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/Constantin_Daniel_Stahi_-_Portretul_lui_Vasile_Alecsandri.jpg

Vasile Alecsandri (21 iulie 1821, undeva în ținutul Bacăului, Moldova — 22 august 1890, Mircești, județul Roman, România) - poet, dramaturg, folclorist, om politic, ministru, diplomat, membru fondator al Academiei Române, creator al teatrului românesc și al literaturii dramatice în România, personalitate marcantă a Moldovei și apoi a României de-a lungul întregului secol al XIX-lea.

21.07.2014

Citește articolul

2370 de la nașterea lui Alexandru

http://www.arces.ro/upload/images/BattleofIssus333BC-mosaic-detail11.jpg

Alexandru cel Mare - Megas Alexandros: 20 iulie 356 î.Hr. – 10 iunie 323 î.Hr.Unul dintre primii mari strategi și conducători militari din istoria lumii. Cuceririle sale spectaculoase i-au făcut pe macedoneni stăpâni ai Orientului Apropiat. La moartea sa, la vârsta de 32 de ani, Alexandru era stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată. Alexandru a contribuit substanțial la răspândirea culturii elene în întreaga lume.

20.07.2014

Citește articolul

La mulți ani Ilie Năstase! - la împlinirea vârstei de 68 de ani

http://www.arces.ro/img/logo.png

Ilie Năstase (19 iulie 1946, București) este un fost jucător profesionist de tenis de câmp și unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai anilor 1970, fiind numărul unu mondial de două ori, în 1972 și 1973.Printre cele 57 de titluri la simplu, pe care Ilie Năstase le-a câștigat de-a lungul carierei sale, se numără și US Open în 1972, respectiv Roland Garros în 1973. La dublu a câștigat turneele de la Wimbledon în 1973, Roland Garros în 1970 și US Open în 1975. A câștigat de asemenea de patru ori Turneul Campionilor în anii 1971, 1972, 1973 și 1975. Pentru echipa de Cupa Davis a României a jucat timp de 18 ani un număr de 146 de meciuri de simplu și dublu, câștigând 109. Alături de Ion Țiriac a fost finalist al Cupei Davis de trei ori, în 1969, 1971 și 1972.

19.07.2014

Citește articolul

38 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii

http://www.arces.ro/img/logo.png

1976 — La Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia Comăneci a devenit prima gimnastă care a obținut nota 10 din istoria olimpică.

18.07.2014

Citește articolul

147 de ani de la naşterea dr. Dimitrie Gerota

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2a/Dimitrie_Gerota.jpg

Dimitrie Gerota (17 iulie 1867, Craiova - 3 martie 1939, București) a fost un medic român, radiolog și urolog, membru corespondent al Academiei Române.Dimitrie Gerota a efectuat cercetări privitoare la anatomia și fiziologia vezicii urinare și a apendicelui, a preconizat o tehnică de injectare a vaselor limfatice, cunoscută în literatura de specialitate drept „metoda Gerota”. De numele său se leagă și aplicarea primelor radiografii din România, fiind considerat cel dintâi radiolog român. A înființat, în 1907, la București, un spital — Sanatoriul Dr. Gerota — în care erau operați și îngrijiți numeroși bolnavi, precum și un muzeu de mulaje anatomico–chirurgicale lucrate în întregime de el. A descris pentru prima data fascia perirenala, care ii poarta astăzi numele. În orice tratat de urologie contemporan fascia este denumita drept fascia Gerota .

17.07.2014

Citește articolul

47 de ani de la moartea marelui Tudor Arghezi

http://www.arces.ro/upload/images/200px-Tudor_Arghezi1.jpg

Tudor Arghezi, pseudonimul lui Ion Nae Theodorescu, (21 mai 1880, București - 14 iulie 1967) - scriitor român cunoscut pentru contribuția sa la dezvoltarea liricii românești sub influența baudelairianismului. Opera sa poetică, de o originalitate exemplară, reprezintă o altă vârstă marcantă a literaturii române. A scris, între altele, teatru, proză (notabile fiind romanele Cimitirul Buna Vestire și Ochii Maicii Domnului), pamflete, precum și literatură pentru copii.

14.07.2014

Citește articolul

ARCES - "Asociaţie non-profit persecutată oficial de Ministerul Mediului!"

http://aligica.ro/myimg/Aligica%20ARCES%20discurs.jpg

ARCES este persecutată de Ministerul Mediului. Prin adresa nr. 2058/09.07.2014 înregistrată la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice cu nr. 62769/10.07.2014, ARCES  a solicitat emiterea unui document prin care poate folosi titulatura:"Asociaţie non-profit persecutată oficial de Ministerul Mediului!"

10.07.2014

Citește articolul

Liviu CIULEI - 91 de ani de la naștere

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/thumb/9/97/Liviu_Ciulei_-_Rom%C3%A2nia_liber%C4%83.jpg/225px-Liviu_Ciulei_-_Rom%C3%A2nia_liber%C4%83.jpg

Liviu Ciulei (7 iulie 1923, București, România - 25 octombrie 2011, München, Germania) a fost un mare regizor, actor, scenograf, arhitect și profesor român.Liviu Ciulei, imagine din România liberă

07.07.2014

Citește articolul

GAUDEAMUS! Pe 4 iulie 2011 am început implementarea programul educațional de la Academia Sâmbăta. Acum l-am extins la nivel național!

http://www.mediu.arces.ro/images/galerie/nord-est/arces%20dumnezeu%20romania.jpg

SĂ NE BUCURĂM!Vezi galeria!Pe 1 iunie 2014 am promis relansarea programului educaţional de la Academia Sâmbăta, în toată România! Vă prezentăm mii de mărturii! CLICK!"Gaudeamus" Click aici!

04.07.2014

Citește articolul

510 ani de la moartea marelui domnitor Ștefan cel Mare

http://www.arces.ro/upload/images/stefan-cel-mare-arces.jpg

Ștefan cel Mare (1433, Borzești - 2 iulie 1504, Suceava), fiul lui Bogdan al II-lea, a fost Domn al Moldovei între anii 1457 și 1504. A domnit 47 de ani, durată care nu a mai fost egalată în istoria Moldovei. În timpul său, a dus lupte împotriva mai multor vecini, cum ar fi Imperiul Otoman, Regatul Poloniei și Regatul Ungariei. Biserici și mănăstiri construite în timpul domniei sale sunt astăzi pe lista locurilor din patrimoniul mondial.

02.07.2014

Citește articolul

Nicolae Bălcescu - 195 de la naștere

http://www.arces.ro/upload/images/Gheorghe_Tattarescu_-_Nicolae_Balcescu1.jpg

Nicolae Bălcescu (29 iunie 1819, București — 29 noiembrie 1852, Palermo) istoric, scriitor și revoluționar român - Revoluția din 1848.Ca istoric, marea sa operă a fost Românii supt Mihai-Voievod Viteazul, pe care a scris-o în exil, începând cu 1849, rămasă în manuscris și publicată de Alexandru Odobescu, în 1861 - 1863.

29.06.2014

Citește articolul

inventatorul sibian Hermann Oberth - 120 de ani de la naştere

http://www.arces.ro/upload/images/1-leu-1983-hermann-julius-oberth-1894-1989_309_497217072fffb9edL1.jpg

Hermann Julius Oberth (25 iunie 1894, Sibiu - 28 decembrie 1989, Nürnberg) - unul dintre părinții fondatori ai rachetei și astronauticii.Smiley feat. Cheloo - Plec pe Marte [Official video HD]

25.06.2014

Citește articolul

De ce nu sunt bani la educaţie? Vocea ta!

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/03/problemele-cetatii-oficiul-national-jocuri-noroc1-750x350.jpg

Deoarece Guvernul României a considerat mai important să înfiinţeze Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, cu un sediu de lux, pe Calea Victoriei din Bucureşti!"Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este o instituție nou creată, ȋn subordinea Guvernului României, cu patrimoniu şi buget propriu, finanțat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului." sursa: www.onjn.gov.roÎntrebare la care toţi ştim răspunsul: Câte şcoli arată ca sediul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc?Pentru cetăţenii cetăţii, copii, elevi, studenţi, profesori, părinţi, bunici!Bogdan ALIGICĂ, Preşedinte ARCES Împreună cu Laura ZĂINESCU,Preşedinte Agenţia Română de Consultanţăşi PARTENERII!Cabron cu Voltaj - Vocea ta ( official video )

23.06.2014

Citește articolul

Maria TĂNASE - lume, lume - Regina cântecului românesc

http://www.arces.ro/upload/images/lume-lume-maria-tanase.jpg

51 de ani:Maria Tănase (25 septembrie 1913, București ― 22 iunie 1963, București) - interpretă de muzică populară românească, supranumită Pasărea măiastră, Edith Piaf a României și Regina cântecului românesc.

22.06.2014

Citește articolul

ZIUA SOARELUI!

http://mediu.arces.ro/images/galerie/bucuresti-ilfov%20-%207/arces%20benjamin%20franklin%206.jpg

21 iunie: ZIUA SOARELUI!Solstițul de vară.sursa: Problemele Cetății!

21.06.2014

Citește articolul

19 ani - Emil CIORAN

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/11/Emil_Cioran%2C_fil%C3%B3sofo_y_escritor.jpg/200px-Emil_Cioran%2C_fil%C3%B3sofo_y_escritor.jpg

Emil Cioran (n. 8 aprilie 1911, Rășinari; d. 20 iunie 1995, Paris) a fost un filozof și scriitor român stabilit în Franța, unde a trăit până la moarte fără să ceară cetățenia franceză.

19.06.2014

Citește articolul

Discutam despre Problemele Cetatii, pe facebook cu Bogdan ALIGICA!

http://aligica.ro/myimg/vin-americanii-aligica-romania.jpg

Discutăm despre Problemele Cetății, pe facebook cu Bogdan ALIGICĂ!Click aici: https://www.facebook.com/AligicaBogdan

17.06.2014

Citește articolul

Școala va fi școală când omul va fi om și statul va fi stat.

http://www.arces.ro/upload/images/Eminescu.jpg

125 de la asasinarea poetului național Mihai Eminescu:"Școala va fi școală când omul va fi om și statul va fi stat....Copiii români sunt încărcați cu materii atât de multe și atât de diverse, încât nici profesorii, nici școlarii nu se pot orienta în capetele lor. Acești copii nu învață nimic, pentru că memoria nu păstrează nimic nepriceput, nerumegat, unde interesul viu și judecata copilului n-au jucat nici un rol. Singurul efect al încărcării memoriei cu lucruri pe care nu le poate mistui e sila și scârba copilului de carte. La acest rezultat au ajuns aproape toate școalele la noi. Vezi tineri care au învățat latinește, grecește, istoria universală, logică și psihologie, științe naturale, geografie în toate clasele, drept administrativ, economie politică, au trecut bacalaureatul și… cu toate astea, nu știu a scrie o frază corectă, iar a doua zi după ce au părăsit școala au uitat tot”.

15.06.2014

Citește articolul

Pe 1 iunie 2014 am promis relansarea programului educaţional de la Sâmbăta, în toată România! Vă prezentăm 1000... de mărturii! COPIII NU MINT!

http://www.arces.ro/upload/images/arces-elevi-romania-2014.jpg

ARCES: Vă iubim! Festivitățile de premiere a 1000 de elevi, studenți și profesori!PARTENERII proiectului naţional Problemele Cetăţii vor fi prezentaţi în curând! Aceştia sunt instituţii educaţionale din România şi organizaţii non-guvernamentale.În perioada 6 - 13 iunie 2014, 1000 de elevi, studenţi şi profesori sunt premiaţi de conducerea Agenţiei Române de Consultanţă şi ARCES!TOATE MĂRTURIILE AICI!Smiley - Nemuritori (Official Video)

12.06.2014

Citește articolul

Elicopterele marca Gheorghe Botezatu - 132 de la nașterea marelui inventator

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/thumb/4/42/Botezat.jpg/225px-Botezat.jpg

George de Bothezat, în română: Gheorghe Botezatu s-a născut la 7 iunie 1882 în Gubernia Basarabia, Imperiul Rus și a decedat la 1 februarie 1940 în Boston, Massachusetts, SUA.A fost un mare inginer și om de afaceri, de origine dintr-o familie nobilă basarabeană, cunoscut ca inventator al unui model de elicopter.Este cunoscut și pentru contribuțiile sale de pionierat din domeniul elicopterelor. Gheorghe Botezatu a realizat în studiile pe care le-a făcut privind traseele Pământ - Lună - Pământ, o mulțime de variante a traiectoriilor posibile de urmat. Cu mult mai târziu, aceste calcule au fost luate în considerare cu ocazia Programului Apollo (al căror părinte a fost sibianul Herman Oberth), de cercetare a spațiului cosmic.Sursa și poza www.wikipedia.org

07.06.2014

Citește articolul

128 de la nașterea lui Henri Coandă - inventatorul motorului cu reacție

http://www.arces.ro/upload/images/Henri-CoandY-arces.jpg

Henri Coandă (7 iunie 1886 - 25 noiembrie 1972) - academician și inginer român, pionier al aviației, fizician, inventatorul motorului cu reacție și descoperitor al efectului COANDĂ.

07.06.2014

Citește articolul

193 de la asasinarea Domnului TUDOR

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e5/Tudor_Vladimirescu.jpg

Tudor din Vladimir sau „Vladimirescu” (1780, Vladimiri, județul Gorj - 7 iunie 1821, Târgoviște) este o figură emblematică pentru istoria românilor, fiind conducătorul Revoluției de la 1821 și al pandurilor.A semnat o înțelegere cu Comitetul de oblăduire prin care trebuia să ridice „norodul la arme“ pentru înlăturarea regimului fanariot.„Proclamația de la Padeș“ i-a speriat pe boieri, care trimit corpuri de oaste pentru a-l opri. Adresându-i-se lui Nicolae Văcărescu, unul dintre cei însărcinați cu înfrângerea oștirii pandurilor, Tudor arată că „pesemne dumneata pă nărod cu al căror sânge s-au hrănit și s-au poleit tot neamul boieresc, îl socotești nimic, și numai pe jefuitori îi numeri patrie... Dar cum nu socotiți dumneavoastră că patria se cheamă poporul, iar nu tagma jefuitorilor“. Diplomat, Tudor asigură în permanență pașalele de la Dunăre și Poarta Otomană că poporul s-a revoltat din cauza „cumplitelor patimi ce suferă din partea unirii pământenilor boieri, cu cei după vremi trimiși domni și ocârmuitori acestui norod“.Intrând în București în fruntea „adunării poporului“, este primit cu entuziasm de către masele populare din capitală. În primăvara anului 1821, preia conducerea țării, fiind numit de popor „Domnul Tudor“. Este asasinat de eteriști, pe 27 mai 1821, ceea ce înseamnă 7 iunie 1821 pe noul calendar.Marsul lui Tudor:

07.06.2014

Citește articolul

Constantin Nottara - 155 de ani de la naștere

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/55/Constantin_Nottara.jpg/200px-Constantin_Nottara.jpg

Constantin Nottara (5 iunie 1859, București - 16 octombrie 1935, București) a fost un mare actor român, una dintre personalitățile cele mai de seamă ale teatrului românesc, tatăl compozitorului Constantin C. Nottara. În 1877, Nottara a început să joace pe scena Teatrului Național. Unul dintre pionierii școlii realiste de interpretare scenică, a aderat un timp la stilul romantic de joc, sub influența cerințelor vremii și sub îndrumarea lui Mihail Pascaly.Sursa: wikipedia

05.06.2014

Citește articolul

Genialitate, Educație și Dragoste de la Albert Einstein

http://www.arces.ro/img/logo.png

Când locuia în Berlin, Albert Einstein petrecerea ore întregi compunând scrisori pentru copiii lui, Hans Albert şi Eduard, care trăiau cu mama lor în Vienna. Pe 4 noiembrie 1915, la scurt timp după ce Einstein a finalizat teoria relativităţii, acesta a redactat o scrisoare din inimă pentru fiul său cel mare, Hans Albert, care avea 11 ani şi căruia îi plăcea să cânte la pian. Scrisoarea a fost publicată în cartea „Scrisori ale marilor americani pentru copiii lor” (Letters of Great Americans to their Children). „Dragul meu Albert, Ieri am primit scrisoarea ta care m-a bucurat foarte tare. Mi-era deja teamă că nu îmi vei mai scrie. Mi-ai spus, când eram în Zurich, că este ciudat pentru tine să vin în Zurich. De aceea cred că ar fi mai bine să ne vedem într-un alt loc, în care nimeni să ne împiedice să ne simţim confortabil. Îmi doresc însă să ne vedem cel puţin o lună întreagă în fiecare an, ca să nu uiţi că ai un tată care te iubeşte. Poţi să înveţi foarte multe lucruri frumoase de la mine, lucruri pe care cu greu le-ai putea învăţa de la altcineva. Ce am realizat prin muncă atât de intensă nu va folosi numai străinilor, ci în special copiilor mei. Zilele acestea, am finalizat una dintre cele mai frumoase lucrări ale vieţii mele, când vei fi mai mare, îţi vor povești mai multe despre asta. Sunt încântat că îţi place să cânţi la pian. Activitatea asta şi dulgheria sunt, după părerea mea, cele mai bune preocupări pentru un băiat de vârsta ta, chiar mai bune decât şcoala. Pentru că sunt ocupaţii care i se potrivesc foarte bine unui tânăr ca tine. Să cânţi la pian în special ce îţi place ţie, chiar dacă nu sunt melodii pe care ţi le recomandă profesorii tăi. Acesta este modul prin care poţi învăţa cel mai mult - adică să faci ceva cu aşa de multă plăcere încât să nu-ţi dai seama cum trece timpul. Câteodată sunt atât de absorbit de munca mea, că uit şi de masa de prânz...”Sursă: sciencealert.com.au și antena3.roARCES vă invită să ascultați Eugen Doga - Vals

05.06.2014

Citește articolul

Ziua Mondială a Mediului

http://www.narcise.ro/upload/poze_album/narcise_-ARC.jpg

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței "Ecologia Umană" de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al "Programului pentru Mediu" al Națiunilor Unite (UNEP).de la www.sciencealert.com.au

05.06.2014

Citește articolul

Biblioteca Națională a României a eliberat caseta cu descrierea CIP a cărții VIN AMERICANII! Destinele ...

http://www.arces.ro/upload/images/aligica-vin-americanii1.jpg

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a RomânieiALIGICĂ, BOGDAN Vin americanii! : Destinele unor plugari din judeţul Romanaţi / Bogdan Aligică. - Bucureşti : Clepsidra, 2014ISBN 978-973-88921-1-8821.135.1-32Caseta conţinând descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României va fi reprodusă conform originalului pe verso paginii de titlu a cărţii respective.Shift feat. Vizi - Dupa Ani si Ani (Official Video)

04.06.2014

Citește articolul

ARCES iubeste pe Mariana Bitang si Octavian Bellu!

http://www.arces.ro/upload/images/arces-bellu-octavian.jpg

Octavian Bellu: "Medaliile nu sunt de vânzare!" - 30 mai 2014

30.05.2014

Citește articolul

OLTUL IZVORĂŞTE DIN INIMA ŢĂRII! ARCES: să nu uităm de Maria Tănase!

http://www.arces.ro/upload/images/arces-conferinta-turnu-magurele.jpg

OLTUL IZVORĂŞTE DIN INIMA ŢĂRII!Măine mergem la Turnu Măgurele!ARCES: să nu uităm de Maria TĂNASE!

28.05.2014

Citește articolul

ARCES va invita maine, 29 mai 2014, la Turnu Magurele!

http://www.arces.ro/img/slider/arces-2014.jpg

ARCES va invita la Turnu Magurele!COMUNICAT DE PRESĂPrivind conferința de lansare a proiectului”Râul Olt între Mărunței și Turnu Măgurele – Management și biodiversitate”Programul: Programul Operațional Sectorial ”MEDIU”Autoritatea de management: Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice - Direcția Generală AM POS MEDIUContract de finanțare nr.: 141066/17.06.2013COD SMIS – CSNR: 44617 ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU CULTURĂ, EDUCAȚIE ȘI SPORT, cu sediul în București, Piața Dorobanților, nr. 3, sector 1, în calitate de beneficiar al contractului de finanțare nr. 141066/17.06.2013, organizează conferința de lansare a proiectului ” Râul Olt între Mărunței și Turnu Măgurele – Management și biodiversitate” în data de 29.05.2014, orele 14:00, la Hotel Turris (str. Independentei nr. 1, jud. Teleorman), în municipiul Turnu–Măgurele, județul Teleorman.

28.05.2014

Citește articolul

Problemele Cetatii au fost discutate cu Avocatul Poporului, domnul ministru Victor Ciorbea

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2015/03/problemele-cetatii-avocatul-poporului-aligica-ciorbea1-750x350.jpg

Domnul ministru Victor CIORBEA, Avocatul Poporului, cu domnul Bogdan ALIGICĂ, președintele ARCESDetalii pe Problemele Cetății!

27.05.2014

Citește articolul

Vă prezentăm cartea: VIN AMERICANII! Destinele ... de Bogdan Aligică

http://www.arces.ro/upload/images/aligica-vin-americanii1.jpg

Vin americanii! Destinele unor plugari din judeţul Romanaţi, Bogdan Aligică, Ed. Clepsidra, București, în curs de apariţie!Cu sprijinul Agenţiei Române de Consultanţă şi Echipa Problemele Cetăţii vă invită să discutăm on-line şi să vedeţi profilul public al domnului Bogdan ALIGICĂ pe FACEBOOK.www.aligica.ro

26.05.2014

Citește articolul

Am fost primii care am semnat Parteneriatul cu Problemele Cetatii! ARCES va invita la Turnu Magurele

http://www.arces.ro/upload/images/arces-conferinta-turnu-magurele.jpg

ARCES va invita la Turnu Magurele!COMUNICAT DE PRESĂPrivind conferința de lansare a proiectului”Râul Olt între Mărunței și Turnu Măgurele – Management și biodiversitate”Programul: Programul Operațional Sectorial ”MEDIU”Autoritatea de management: Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice - Direcția Generală AM POS MEDIUContract de finanțare nr.: 141066/17.06.2013COD SMIS – CSNR: 44617 ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU CULTURĂ, EDUCAȚIE ȘI SPORT, cu sediul în București, Piața Dorobanților, nr. 3, sector 1, în calitate de beneficiar al contractului de finanțare nr. 141066/17.06.2013, organizează conferința de lansare a proiectului ” Râul Olt între Mărunței și Turnu Măgurele – Management și biodiversitate” în data de 29.05.2014, orele 14:00, la Hotel Turris (str. Independentei nr. 1, jud. Teleorman), în municipiul Turnu–Măgurele, județul Teleorman.Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial ”MEDIU”.Perioada de implementare a Proiectului este de 24 luni, respectiv de la 17.06.2013 până la 30.06.2015.Locul de implementare al proiectului este reprezentat de cele 27 de localități aflate pe raza sitului ROSCI0376, conform formularului standard Natura 2000.Obiectivul general al proiectului:• Îmbunatatirea semnificativă a stării de conservare favorabilă a Sitului Natura 2000: Râul Olt între Mărunţei şi Turnu Măgurele(ROSCI0376), vizând elaborarea planului de management şi informarea/conştientizarea grupului ţintă cu privire la beneficiile conservării biodiversităţii Sitului. Obiectivele specifice ale proiectului sunt următoarele:• Asigurarea managementului ariei vizate prin elaborarea Planului de management al Sitului Natura 2000Râul Olt între Mărunţei şi Turnu Măgurele, în concordanţă cu legislaţia în vigoare, avizarea şi aprobarea acestuia de către autoritatea competentă pentru protecţia mediului.• Creșterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a reprezentanţilor grupului ţintă, cu accent în special asupra atingerii obiectivelor de conservare favorabilă a habitatelor/ speciilor de interes comunitar din situl Natura 2000 ROSCI0376.Valoarea totală a Proiectului este de 2.879.502 lei, din care 2.591.552 lei contribuție comunitară (FEDR) și 287.950 lei contribuție națională (bugetul de stat).Informații suplimentare se pot obține de la Asociația Română pentru Cultură, Educație și Sport.Persoană de contact: Andrada ROMANESCU – Manager de proiectTelefon: 021/231.10.60Fax: 021/230.94.80E-mail: mediu@arces.ro biodiversitate@arces.roWeb: www.arces.ro; www.olt.arces.ro

26.05.2014

Citește articolul

Problemele Cetatii au fost discutate cu artistul si prietenul nostru, domnul Gelu VOICU

http://www.problemelecetatii.ro/wp-content/uploads/2014/05/gelu-voicu-problemele-cetatii-750x350.jpg

La sediul central al Agenţiei Române de Consultanţă;Problemele Cetăţii au fost dicutate cu artistul şi prietenul nostru, domnul Gelu VOICU!Echipa Problemele Cetatii23 mai 2014

23.05.2014

Citește articolul

Intalnire emotionanta: Problemele Cetatii au fost discutate la Ministerul Apararii Nationale!

http://www.arces.ro/upload/images/ARCES-narcise-2014.jpg

Intalnire emotionanta: Problemele Cetatii au fost discutate la Ministerul Apararii Nationale!

22.05.2014

Citește articolul

Echipa Problemele Cetatii l-a salutat pe vicepresedintele Statelor Unite Joe BIDEN!

http://www.arces.ro/img/slider/arces-2014.jpg

Echipa Problemele Cetatii l-a salutat pe vicepresedintele Statelor Unite Joe BIDEN!Filmul va fi prezentat în curând!

20.05.2014

Citește articolul

Google ne bucură astazi cu solutia on-line a cubului Rubik!

http://www.arces.ro/upload/images/cub-problemele-cetatii.jpg

Google ne bucură astazi cu solutia on-line a cubului Rubik!Se împlinesc 40 de ani de la inventarea jocului. CUBUL RUBIK a fost inventat la 19 mai 1973, de catre sculptorul si arhitectul de origine ungara Erno Rubik. CUBUL RUBIK poate fi rezolvat corect in cel mult 20 de mutari.CUBUL RUBIK este un joc care pune mintea la incercare, nu multi fiind cei care il pot rezolva. Incepand cu anul 2003, sunt organizate si competitii dedicate acestui puzzle. Recordul pentru cea mai rapida rezolvare a CUBULUI RUBIK a fost stabilit de catre olandezul Mats Valk, cu timpul de 5,5 secunde. Recordul absolut e detinut de un robot, carea rezolvat cubul in 3,2 secunde.

19.05.2014

Citește articolul

"Mă interesează soarta prietenului meu bătut la narcise!" Apel disperat!

http://www.arces.ro/img/logo.png

Referitor la bătăile de la narcise, Negraşi, Judeţul Argeş din data de 11 mai 2014.Bogdan Aligică: mă interesează soarta prietenului meu bătut la narcise! Mărturie publică şi apel disperat către:Stimate domnule viceprim-ministru Gabriel OPREA, MINISTERUL AFACERILOR INTERNEStimate domnule ministru secretar de stat Raed ARAFAT, MINISTERUL AFACERILOR INTERNEStimate domnule ministru Nicolae BĂNICIOIU, MINISTERUL SĂNĂTĂȚIIVREAU SĂ STIU DACĂ PRIETENUL MEU MAI ESTE ÎN VIAŢĂ ŞI DACĂ DA, CARE ESTE STAREA DE SĂNĂTATE!ACESTA ESTE PRIETENUL MEU, pe care nu îl cunosc, dar l-am salvat într-o prima fază, personal, dintre bătăuşii din imagine.Am reuşit să îl scot dintre ei, l-am adus lângă echipa Problemele Cetăţii, studenţii i-au dat o gură de apă, l-am rugat pe domnul Ciprian Zăinescu de la Agenţia Română de Consultanţă să vorbească de urgenţă la 112 de pe telefonul meu, la ora 16.42.În jurul orei 17.00, Echipa Problemele Cetăţii - 60 de studenţi, profesori şi prieteni ai ARC a plecat de la narcise, tocmai din cauza acestor bătăi!Disperarea constă în faptul că astăzi în jurul orei 14.00 a ajuns la mine informaţia că acesta a fost bătut crunt (inclusiv cu picioarele de o tânără, când se afla lat pe jos!) în jurul orei 19.00 (în timp ce cânta doamna Irina LOGHIN) exact pe stradă, la intrarea în poiana cu narcise. Nu numai prietenul meu a fost bătut în asemenea hal. Este vorba şi despre o altă persoană. Ceea ce este şocant, vom prezenta în cursul zilei de luni, 19 mai.Acum dorim informaţii despre sănătatea acestor tineri.Bogdan Aligică Preşedinte ARCESPS: Agenţia Română de Consultanţă a predat pozele cu bătăuşii de la narcise prin adresa nr. 287, înregistrată cu nr. 28472 /14.05.2014 la Ministerul Afacerilor Interne.Ceea ce s-a întâmplat la sărbătoarea organizată de Primărie în data de 11 mai 2014 nu trebuie să se mai întâmple!Menţionăm:Bande de bătăuşi şi bătăi - din cauza puternicului impact emoţional, nu vom prezenta public imaginile.

16.05.2014

Citește articolul

Lucian Blaga - 119 ani de la nastere

http://www.arces.ro/upload/images/arces-lucian-blaga.jpg

Lucian Blaga (9 mai 1895, Lancrăm, lângă Sebeș - 6 mai 1961, Cluj):Mare filozof, poet, dramaturg, jurnalist, academician și diplomat român. Personalitate polivalentă a culturii interbelice române, Lucian Blaga a marcat perioada respectivă prin elemente de originalitate care au contribuit la înscrierea sa în universalitate.

09.05.2014

Citește articolul

ARCES va participa la manifestarea cultural-artistica ”Sarbatoarea Narciselor” din comuna Negrasi, județul Arges

http://mediu.a-r-c.ro/images/narcise%20negrasi%20agentia%20romana%20de%20consultanta.jpg

La invitaţia Agenţiei Române de Consultanţă, custodele sitului Natura 2000 Poiana cu narcise de la Negrași, ARCES va participa la manifestarea cultural-artistică ”Sărbătoarea Narciselor”. Ne intalnim duminică, 11.05.2014, în satul Negrași, comuna Negrași, județul Argeș. Click pentru detalii!

05.05.2014

Citește articolul

Ion Popescu-Gopo - 91 de ani de la nastere

http://www.arces.ro/upload/images/Gopo-arces.jpg

Ion Popescu-Gopo (1 mai 1923, București - 29 noiembrie 1989, București) a fost un mare artist plastic român care a creat nenumărate filme de desen animat în care personajul principal era „omulețul lui Gopo”.A câștigat multe premii naționale și internaționale ("Palme d'or" la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, Franța).

01.05.2014

Citește articolul

Anghel Saligny - 160 de ani de la naştere

http://www.arces.ro/upload/images/arces-Anghel_Saligny.jpg

Anghel Saligny (19 aprilie 1854, Șerbănești, județul Galați - 17 iunie 1925, București), inginer constructor, ministru și pedagog român, este unul dintre pionierii tehnicii mondiale în proiectarea și construcția podurilor cu structură metalică, respectiv de beton armat şi unul dintre întemeietorii ingineriei românești.

19.04.2014

Citește articolul

Concursuri pentru elevi în județul Olt

http://www.arces.ro/upload/images/arces-olt-2014.jpg

ARCES a organizat miercuri, 9 aprilie, concursuri pentru elevii din județul Olt, oraşul Drăgăneşti-Olt. Activităţile s-au desfăşurat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială COMANI. 

09.04.2014

Citește articolul

Concursuri pentru elevi in judetul Dambovita

http://www.arces.ro/upload/images/arces-concurs-elevi-dambovita-mica.jpg

ARCES a organizat în comuna Crângurile, județul Dâmbovița un concurs de ecologizare pentru elevii de la Şcoala Gimnazială Pătroaia-Vale, Structura Băduleşti.

08.04.2014

Citește articolul

ARCES selecteaza voluntari pentru 3 actiuni de ecologizare in judetele Dambovita, Arges si Olt

http://www.arces.ro/upload/images/arces-selecteaza-voluntari.jpg

ARCES selecteaza voluntari!ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU CULTURĂ, EDUCAȚIE ȘI SPORT selectează voluntari dornici să se implice în evenimente de conștientizare și ecologizare în arii naturale protejate.Acțiunile vor avea loc în:- 08.04.2014 – Situl Natura 2000: Pădurile din Sudul Piemontului Cândești, Comuna Crângurile, Județul Dâmbovița;- 09.04.2014 – Situl Natura 2000: Râul Olt între Mărunței și Turnu Măgurele, Comuna Comani, Județul Olt;- 11.04.2014 – Situl Natura 2000: Platforma Cotmeana, Comuna Cotmeana, Județ Argeș.Plecările se fac din București, transportul fiind gratuit.Voluntarii se pot înscrie la:- sediul ARCES din Piața Dorobanților, nr. 3, sector 1, București- numerele de telefon: 021/231.10.60, 0786.110.549, 0767.422.281- la adresele de e-mail: biodiversitate@arces.ro, mediu@arces.ro.

04.04.2014

Citește articolul

Nichita Stanescu - 81 de ani de la nastere

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/thumb/1/1c/Nichita.jpg/200px-Nichita.jpg

Nichita StănescuNichita Stănescu (31 martie 1933, Ploiești, județul Prahova — 13 decembrie 1983 București) - unul dintre cei mai importanți scriitori români.

31.03.2014

Citește articolul

Intalnire ARCES cu domnul prim-ministru Victor PONTA

http://www.arces.ro/upload/images/arces-victor-ponta-andrada.jpg

ARCES, reprezentată prin domnișoara director Andrada Romanescu s-a întâlnit cu primul ministru Victor PONTA și cu ministrul fondurilor europene, domnul Eugen TEODOROVICI, în cadrul forumului FONDURI EUROPENE 2014-2020: Noile mecanisme pentru creşterea ratei de absorbţie ce a avut loc la Palatul Parlamentului, Sala Drepturilor Omului.

25.03.2014

Citește articolul

Al. Ioan Cuza - 194 de ani de la nastere

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/62/Alexandru_Ioan_Cuza_-_Photo_by_Carol_Popp_de_Szathm%C3%A1ry.jpg/200px-Alexandru_Ioan_Cuza_-_Photo_by_Carol_Popp_de_Szathm%C3%A1ry.jpg

Alexandru Ioan Cuza (20 martie 1820, Bârlad - 15 mai 1873, Heidelberg, Germania) a fost primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național România.

20.03.2014

Citește articolul

Ion Barbu - 119 ani de la naștere

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ad/Ion_Barbu.jpg/220px-Ion_Barbu.jpg

Ion Barbu născut Dan Barbilian, (18 martie 1895, Câmpulung-Muscel - 11 august 1961, București) a fost un matematician și poet. Ca matematician este cunoscut sub numele Dan Barbilian. A fost unul dintre cei mai importanți poeți români interbelici, reprezentant al modernismului literar românesc.

18.03.2014

Citește articolul

Intalnire ARCES cu domnul ministru Attila KORODI

http://www.arces.ro/upload/images/arces-ministru-mediului.jpg

În cadrul conferinței internaționale de lansare a Programelor RO02 „Biodiversitate şi servicii ale ecosistemelor”, RO04 „Reducerea substanţelor periculoase” şi RO07 „Adaptare la Schimbări Climatice”, organizată astăzi la Hotel Howard Johnson (Sala Platinum Grand) din Bucureşti; ARCES, reprezentată prin domnișoara director Andrada Romanescu, s-a întalnit cu Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, domnul Attila KORODI.

13.03.2014

Citește articolul

Mircea Eliade - 107 de ani de la naștere

http://www.arces.ro/img/logo.png

Mircea Eliade (13 martie 1907 în București - 22 aprilie 1986, Chicago) a fost istoric al religiilor, scriitor de ficțiune, filozof și profesor la Universitatea din Chicago.

13.03.2014

Citește articolul

ARCES sustine gratierea marelui fotbalist Gheorghe POPESCU!

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT9YnGppplMHmqnwdKLpKDev8dmxKw-LlewVvWJv26hfa9xAwHh9Q

ARCES sustine grațierea marelui fotbalist Gheorghe POPESCU!

06.03.2014

Citește articolul

Ion Creangă - 177 de ani de la nastere

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/27/Ion_Creanga-Foto03.jpg/200px-Ion_Creanga-Foto03.jpg

Ion Creangă (1 martie 1837, Humulești - 31 decembrie 1889, Iași) este considerat a fi unul dintre clasicii literaturii române mai ales datorită operei sale autobiografice Amintiri din copilărie.

01.03.2014

Citește articolul

LA MULTI ANI ACADEMICIANULUI SOLOMON MARCUS!

http://www.edituraspandugino.ro/img/autori/Solomon-Marcus-mediu.png

LA MULTI ANI ACADEMICIANULUI SOLOMON MARCUS!Solomon Marcus s-a născut la data de 1 martie 1925 în Bacău. Este unul dintre cei mai mari matematicieni români, membru titular al Academiei Române din anul 2001. Domeniul principal al cercetărilor sale este analiza matematică, matematica și lingvistica computațională.A publicat numeroase studii interdisciplinare, ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiza teatrală, muzică, în științele naturale și sociale s.a.Menționăm cea mai recentă apariție publicistică:Volumul 3 din RĂNI DESCHISE, Depun mărturie, la Editura Spandugino, 2013:

01.03.2014

Citește articolul

B. P. Hașdeu - 176 de ani de la naștere

http://www.arces.ro/upload/images/arces-hasdeu.jpg

Bogdan Petriceicu Hașdeu (născut Tadeu Hîjdeu) a fost una dintre cele mai mari personalități ale culturii române. S-a născut la 26 februarie 1838, Cristinești, Hotin, actualmente în Ucraina și a decedat la 25 august 1907 în Câmpina, Prahova.

26.02.2014

Citește articolul

138 de ani de la naștere - Constantin Brâncuși

http://timetv.ro/wp-content/uploads/2013/04/constantin-brancusi2.jpg

Constantin Brâncuși (19 februarie 1876, Hobița, Gorj — 16 martie 1957, Paris) cel mai mare sculptor român.

19.02.2014

Citește articolul

La multi ani Gheorghe Hagi!

http://www.arces.ro/upload/images/hagi-arces.jpg

Marele fotbalist implineste 49 de ani.

05.02.2014

Citește articolul

Ion Luca Caragiale

http://www.arces.ro/upload/images/arces-Ion_Luca_Caragiale.jpg

162 de la nașterea celui mai mare dramaturg român.S-a născut la 1 februarie (13 februarie pe stil nou) în anul 1852, în Haimanale, județul Prahova, astăzi comuna I. L. Caragiale, județul Dâmbovița.Este considerat cel mai mare dramaturg și unul dintre cei mai imporanți scriitori români, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, comentator politic și ziarist român.

01.02.2014

Citește articolul

Elogiu muncii - Nicolae IORGA

http://www.arces.ro/upload/images/nicolae_iorga_arces.jpg

Elogiu muncii - Nicolae IORGALa 143 de ani de la nasterea savantului.

17.01.2014

Citește articolul

Mihai Eminescu - 164 de ani de la nastere

http://www.arces.ro/upload/images/Eminescu.jpg

15 ianuarie - data nașterii Poetului Național Mihai Eminescu (1850-1889).„Trebuie să fim un stat de cultură la gurile Dunării, aceasta e singura misiune a statului român şi oricine ar voi să ne risipească puterile spre alt scop pune în joc viitorul urmaşilor şi calcă în picioare roadele muncei străbunilor noştri.” Misiunea noastră ca stat, 2 noiembrie l879

15.01.2014

Citește articolul

ARCES VA UREAZA LA MULTI ANI!

http://mediu.arces.ro/images/sarbatori%20fericite%20ARCES.jpg

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU CULTURĂ, EDUCAŢIE ŞI SPORT urează tuturor colaboratorilor, simpatizanţilor, voluntarilor şi participanţilor la proiectele ARCES, un an plin de sănătate, împliniri şi bucurii!La Multi Ani!Bogdan AligicăPreşedinte

31.12.2013

Citește articolul

Vizită la Curtea Domnească din Târgovişte

http://www.arces.ro/upload/images/voluntarii-ARCES-curtea-domneasca.jpg

Voluntarii şi conducerea ARCES au vizitat complexul muzeal Curtea Domnească din Târgovişte.

10.12.2013

Citește articolul

Conferinţă ARCES la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

http://www.arces.ro/upload/images/arces-educatie-nonformala-min-fondurilor-europene.jpg

JURNAL DE DÂMBOVIŢA, VIRGIL VOINESCU Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Sport (ARCES) a lansat ieri, 10 decembrie a.c., în cadrul unei conferinţe organizate în sala de conferinţe a Consiliul Judeţean Dâmboviţa, proiectul de mediu denumit Managementul sitului Natura 2000: pădurile din sudul Piemontului Cândeşti.Au fost prezenţi, alături de iniţiatorii proiectului reprezentaţi de Bogdan Aligică – preşedinte ARCES, conf.univ.dr. Ildiko Ioan – expert, prof.univ.dr. Florina Bran de la ASE Bucureşti, studenţi voluntari din cadrul Facultăţii de Economia Agroalimentară şi a Mediului a Universităţii „Valahia” Târgovişte, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Gabriel Grozavu, cadre didactice universitare, reprezentanţi ai Agenţiei de Protecţia Mediului Dâmboviţa şi ai Primăriei Cândeşti şi ai altor administraţii din zonă.Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu. Preşedintele ARCES a precizat că, în cadrul proiectului, se vor realiza activităţi de conştientizare cu privire la biodiversitate şi la importanţa protecţiei mediului. „Ca asemenea proiect să fie posibil este necesar să avem susţinerea şi colaborarea instituţională”, a spus Bogdan Aligică.Pe lista colaboratorilor în proiect sunt înscrişi: Autoritatea de management a POS Mediu (care finanţează proiectul prin organismul intermediar POS Mediu Piteşti), Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Facultatea de Ştiinţe Economice a UVT.Proiect de interes pentru județVicepreşedintele CJD, Gabriel Grozavu, a precizat: „Suntem dispuşi să lucrăm împreună fiindcă temele pe care le veţi aborda sunt de mare interes atât pentru zona din sudul Piemontului Cândeşti, dar şi pentru judeţ”. Ildiko Ioan a prezentat detalii privind Reţeaua Ecologică Europeană Natura 2000, informaţii despre ariile protejate şi valoarea siturilor. Una dintre cele mai preţioase informaţii priveşte latura economică: „Pe teritoriul unui sit Natura 2000 sau în general al unei arii protejate se pot desfăşura activităţi economice. Deci nu este o zonă de conservare din care nu se poate extrage materie primă sau nu pot pătrunde oameni”, a explicat Ildiko Ioan.Prof.univ.dr. Florina Bran a făcut o prezentare a proiectului, precizând că sunt 7 tipuri de habitate de interes comunitar, cel mai bine reprezentat fiind habitatul „Păduri dacice de stejar şi carpen” care ocupă 35% din suprafaţa sitului. În ordinea reprezentării, acestea sunt: „Păduri de fag de tip Asperulo Fagetum” – 4,2%, „Păduri balcano-panonice de cer şi gorun” – 3,5%, „Păduri de stejar cu carpen de tip Galio-Carpienetum” – 3%, „Păduri aluviale cu Alnus glutinosa şi Fraxinus excelsior” (0,2%), „Pajişti de altitudine joasă” (0,2%) şi „Comunităţi de lizieră cu ierburi înalte higrofile de la nivelul câmpiilor, până la cel montan şi alpin” (0,01%).Proiectul este implementat în Regiunea 3 Sud Muntenia, în judeţul Dâmboviţa, localizarea fiind între pârâul Valea Potopului, în vest, şi râul Dâmboviţa, în est. Din punct de vedere administrativ, se află în raza ocoalelor silvice Hulubeşti, Găeşti, Târgovişte şi Sturzeni şi se găseşte pe teritoriul comunelor: Măneşti, Ludeşti, Hulubeşti, Lucieni, Cobia, Gura Foii şi Crângurile . Proiectul se va derula timp de 24 de luni şi se va încheia pe 26 iunie 2015.Sursa Jurnal de Dâmboviţa

10.12.2013

Citește articolul

Jurnal de Dâmboviţa

http://www.arces.ro/upload/images/jurnal-dambovita-mediu-arces-1.jpg

ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU CULTURĂ, EDUCAȚIE ȘI SPORT organizează conferința de lansare a proiectului ”Managementul sitului Natura 2000: Pădurile din Sudul Piemontului Cândești” în data de 10.12.2013, orele 11:00, în Sala de conferință a Consiliului Județean Dâmbovița (Piața Tricolorului, nr. 1, Municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița).Proiectul are codul SMIS-CSNR 44195 și este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial ”MEDIU”.Obiectiv general al proiectului este îmbunătățirea și menținerea stării de conservare a speciilor și habitatelor de interes comunitar prin asigurarea cadrului adecvat de management al ROSCI0344 Pădurile din Sudul Piemontului Cândești;Obiective specifice ale proiectului sunt eficientizarea managementului sitului Natura 2000 ROSCI0344 Pădurile din Sudul Piemontului Cândești prin elaborarea unui Plan de Management, orientat spre protecția și menținerea unei stări de conservare favorabilă a faunei si habitatelor ariei protejate; îmbunătățirea și creșterea gradului de informare și conștientizare a grupurilor țintă și formarea unei atitudini favorabile față de conservarea biodiversității.

06.12.2013

Citește articolul

Jurnalul Naţional

http://www.arces.ro/upload/images/ARCES_societate_informationala.jpg

ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU CULTURĂ, EDUCAȚIE ȘI SPORT (ARCES), derulează, începând cu data de 20.06.2013, proiectul “O ȘANSĂ PENTRU FIECARE”, cod SMIS 37207, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare nr. 810/311/17.06.2013 încheiat cu Ministerul pentru Societatea Informaţională, în calitate de Organism Intermediar pentru Axa Prioritară 3 - “Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public” al POS CCE. Valoarea totală a proiectului este de 103.354,00 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 78.764,50 lei.Proiectul se implementează în municipiul. București, str. Știrbei Vodă, nr. 156, bl. 23B, sc. B, et. 4, ap. 13, sectorul 1, pe o durată de 6 luni. Obiectivul general al proiectului este de a se asigura condiții cât mai bune asistenței sociale oferite copiilor și persoanelor în vârstă (grupul țintă al proiectului și al activităților asociației).Obiectivul specific al proiectului urmărește creșterea utilizării tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC), prin susținerea conectării la broadband precum și prin consolidarea infrastructurii TIC, prin care se va îmbunătăți asistența socială desfășurată de membrii Asociației. Prin proiectul ,,O ȘANSĂ PENTRU FIECARE” se achiziționează tehnică de calcul pentru desfășurarea activităților asociației, cu ajutorul căreia, se vor realiza materiale cu privire la activitățile și serviciile de asistență socială oferite, se vor transmite în timp util informațiile necesare activităților prin accesarea Internetului și se vor prezenta pe web-site-ul asociației, activitățile ARCES. De asemenea, ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU CULTURĂ, EDUCAȚIE ȘI SPORT va cunoaște și o dezvoltare organizațională prin atragerea de noi voluntari, care să sprijine activitățile de asistență socială și care vor avea acces la echipamente TIC și la Internet.Detalii suplimentare puteţi obţine de la:Nume persoană de contact: Bogdan ALIGICĂ Funcţie: PreședinteTelefon/fax: 021/231.10.60, e-mail: presedinte@arces.ro

27.06.2013

Citește articolul


Problemele Cetatii

Abonează-te la newsletter:

Ultimele noutăți / Vezi toate noutățile

calendar 20.11.2016

Ziua Universală a Copiilor

MAI MULT

calendar 04.07.2016

TINERETUL IMPLICAT ÎN ACTIVITĂȚI DE PROTECȚIE A MEDIULUI

MAI MULT

  • Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
  • "Investiţii pentru viitorul dumneavoastră"
  • Proiectul ARCES: „O ȘANSĂ PENTRU FIECARE”
  • Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei, Fonduri Structurale


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României