Scroll

Noutăţi


Înapoi

TINERETUL IMPLICAT ÎN ACTIVITĂȚI DE PROTECȚIE A MEDIULUI

http://mediu.arces.ro/images/galerie/vest%20-%204/aligica%20laura%20zainescu%20ARCES%20timisoara%20lugoj%20vest.jpg


04.07.2016

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Sport este inițiatoarea proiectului național TINERETUL IMPLICAT ÎN ACTIVITĂȚI DE PROTECȚIE A MEDIULUI, cofinanțat de Ministerul Mediului și Pădurilor - Administrația Fondului pentru Mediu, prin Programul vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului.

Implementarea proiectului se va realiza în perioada iulie-august 2011, prin aducerea a 1296 de tineri (8 serii a 162 de elevi și studenți) la Academia Sâmbăta – Mănăstirea Brâncoveanu din localitatea Sâmbăta de Sus, județul Brașov, pentru 4 zile. Instructorii și voluntarii ARCES vor realiza programul de educare și conștientizare.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de educaţie ecologică a tinerei generații, prin prezentarea de informații cu privire la starea mediului și implicarea participanților în colectarea deșeurilor aflate pe spațiul public.
Selecția elevilor și studenților se face, în mod public, din cele 8 euro-regiuni de dezvoltare ale României, respectiv București-Ilfov, Sud Muntenia, Sud-Est, Nord-Est, Centru, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, cu respectarea principiilor egalității de şanse și nediscriminării.
Participanții vor beneficia de transport, cazare și masă, prezentări pe 6 teme specifice de protecție a mediului, activități de ecologizare ale Văii Râului Sâmbăta, excursie, materiale cu conținut educativ.


comments powered by Disqus
  • Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
  • "Investiţii pentru viitorul dumneavoastră"
  • Proiectul ARCES: „O ȘANSĂ PENTRU FIECARE”
  • Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei, Fonduri Structurale


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României